Parama dėkojame




Sprogimas

Per parą registruota mažiausiai karo pabėgėlių iš Ukrainos nuo piko, iš viso – 41,4 tūkst.

maziausiaiLietuvoje registruota beveik 41,4 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 17,3 tūkst. iš jų – nepilnamečiai, rodo trečiadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Pastarąją parą registracijos centruose arba Migracijos departamento padaliniuose atvykimą deklaravo 469 asmuo, iš jų – 153 nepilnamečiai, 28 vaikai buvo nesulaukę šešerių. Pastarąją parą oficialiai atvykusių karo pabėgėlių iš Ukrainos skaičius yra mažiausias nuo piko kovo 17-ąją, kai tarnybos registravo 2234 atvykėlius.

Savaitės atvykstančiųjų iš Ukrainos vidurkis šiuo metu siekia 484 ir yra taip pat mažiausias per visą laikotarpį nuo piko, pasiekto prieš daugiau nei dvi savaites.

Maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių registruota Vilniaus registracijos centre, taip pat apie 5,5 tūkst. – Kauno centre, Klaipėdos ir Alytaus centruose atitinkamai registruota po 4,4 ir 4,2 tūkst. migrantų, Šiaulių centre – 2,1 tūkstančio.

Beveik 4,7 tūkst. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių yra vaikai iki šešerių metų, beveik 12,7 tūkst. – nuo šešerių iki 18 metų. Dar beveik 1,8 tūkst. yra asmenys, vyresni nei 65-erių.

Dauguma atvykusiųjų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu. Didžioji dalis jų – moterys ir vaikai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos prieš daugiau nei mėnesį pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies dėl karo išvyko 4,2 mln. gyventojų, dar per 7,1 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode