Sprogimas

Sakartvelo prezidentė su Lietuvos vadovais aptars eurointegraciją, karą Ukrainoje

euroĮ Lietuvą oficialaus vizito atvykstanti Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili su šalies vadovais aptars šios šalies europinės ir euroatlantinės integracijos perspektyvas, saugumo situaciją ir karą Ukrainoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, prezidentas Gitanas Nausėda su Saakartvelo lydere taip pat aptars dvišalius santykius, viešnia su pirmąja ponia Diana Nausėdiene aplankys Ukrainos centrą Vilniuje.

Pirmadienį taip pat numatytas Sakartvelo prezidentės susitikimas su Lietuvos Vyriausybės vadove Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilye-Nielsen.

Antradienį S. Zurabišvili lankysis Vytauto Didžiojo universitete Kaune, kur dalyvaus diskusijoje su studentais.

Pasak universiteto, joje bus kalbama apie diplomatijos meną ir reikšmę, S. Zurabišvili darbo praktiką Prancūzijoje, diplomatinius ir politinius veiksmus žlugus Sovietų Sąjungai bei Rusijos agresijos prieš Sakartvelą laikotarpiu.

S. Zurabišvili į Lietuvą atvyksta oficialaus vizito. G. Nausėda su oficialiu vizitu Sakartvele lankėsi 2021-ųjų birželį.

2018 metais pirmoji moteris, išrinkta Sakartvelo prezidente, S. Zurabišvili yra buvusi prancūzų diplomatė, turinti daugiau nei 50 metų patirties šioje srityje. Ji gimė Prancūzijoje, pabėgėlių iš Sakartvelo šeimoje. 

Sakartvelo prezidentė pasisako už glaudesnius ryšius su Vakarais ir kritikuoja šalies valdančiąją partiją, tačiau jos įgaliojimai yra riboti.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode