Parama dėkojame




Sprogimas

EIMIN: Lietuva įrengė mobiliąją gyvenvietę Borodyankoje 36 namų netekusioms šeimoms

boroEkonomikos ir inovacijų ministerija informuoja, kad užbaigtas pirmasis Lietuvos įgyvendintas projektas Ukrainos infrastruktūrai atkurti – įrengta mobilioji gyvenvietė Borodyankoje, kurioje galės apsigyventi 36 ukrainiečių šeimos.

„Ukrainai ir jos žmonėms reikalinga ne tik karinė, bet ir ekonominė pagalba. Todėl, nelaukdami karo pabaigos, dar pernai pradėjome šios šalies atstatymo projektus. Vyriausybė tam yra skyrusi daugiau kaip 11 mln. eurų. Tikimės, kad tai bent iš dalies padės ukrainiečių šeimoms užtikrinti gerovę vykstant karui“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Lietuvos iniciatyva pastatytos ir įrengtos mobiliosios gyvenvietės Borodyankoje perdavimui šiandien pritarė Vyriausybė.

Mobiliosios gyvenvietės perdavimo aktą artimiausiu metu pasirašys Lietuvos Respublikos komercijos atašė Ukrainoje. Atlikus šią procedūrą, estafetę dėl žmonių apgyvendinimo ir logistikos klausimų perims ukrainiečiai.

Šioje gyvenvietėje įrengtos gyvenamosios patalpos šeimoms, taip pat, siekiant padidinti joje gyvensiančių vaikų užimtumą, lauke įrengta vaikų žaidimo aikštelė, o viduje – buičiai palengvinti reikalingos skalbyklos, virtuvės ir poilsio patalpos. Iš viso projekto įgyvendinimas kainavo 941,47 tūkst. eurų.

Šiuo metu Lietuva įgyvendina ir kitus Ukrainos infrastruktūros atstatymo projektus. Vienas jų – mokyklos renovacija Borodyankoje. Projektu siekiama renovuoti sprogimų apgadintą mokyklą, kurioje po atstatymo turėtų mokytis apie 700 vaikų. Projektą ketinama užbaigti šių metų rudenį.

Lietuva taip pat rūpinasi darželio Irpinėje renovacija. Planuojama atstatyti nuo sprogimų ir gaisro nukentėjusį vaikų darželio pastatą, kurio renovavimo darbai jau pradėti. Juos tikimasi užbaigti iki šių metų rugpjūčio 24 d.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode