Sprogimas

Zacherio šokoladinis pyragas

Austrijos kulinarijos pasididžiavimas – originalus „Sacher-Torte“ receptas – jauno konditerio Franco Zacherio galvoje gimė dar 1832 m., svarbaus to meto austrų-vokiečių diplomato princo Metternicho užsakymu. Sakoma, jog originalaus Zacherio torto galima paskanauti tik „Sacher“ viešbutyje, Vienoje, nes tikrasis jo receptas yra laikomas paslaptyje.

Šokoladiniam pyragui reikės:

 

Biskvitui: 150 g sviesto (kambario temperatūros), 120 g cukraus pudros, 8 kiaušinių, 200 g juodojo šokolado, 130 g kvietinių „Ekstra“ miltų. Pertepimui: 250 g abrikosų džemo, pusės citrinos sulčių. Glaistui: 140 g juodojo šokolado, 100 g cukraus pudros, 140 ml grietinėlės.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Šokoladą (200 g) ištirpiname ant garų vonelės.

Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukraus pudra iki purios, vientisos masės. Kai sviestas tampa kremiškas – po vieną dedame ir įmaišome kiaušinio trynius. Į gautą masę iš lėto supilame pravėsintą juodąjį šokoladą. Į šia masę įsijojame miltus, išmaišome.

 Atskirame inde išplakame kiaušinio baltymus iki standžių putų. ¼ baltymų įmaišome į šokoladinę masę. Tik tada sudedame likusius ¾ baltymų ir maišome atsargiai, kad baltymai gerai susijungtų su šokoladine mase, tačiau neišeitų jų plakinyje esantis oras.

Tortinę formą (23 cm skersmens) patepame sviestu ar aliejumi, ant dugno patiesiame skritulio formos kepimo popierių. Sukrečiame tešlą į formą ir kepame 50-55 minutes.

Biskvitą šiek tiek pravėsiname formoje, vėliau iškeliame ant grotelių ir atvėsiname pilnai. Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis. Jeigu pyrago viršus atrodo itin nelygus – viršų galite nupjauti.

Abrikosų džemą sumaišome su citrinos sultimis. Padedame pirmąjį biskvitą ir jo viršų gausiai patepame abrikosų džemu. Uždedame antrąją biskvito dalį, šiek tiek paspaudžiame. Džemu patepame antrojo biskvito viršų, paliekame 1-2 valandoms šaldytuve.

Visus glaistui nurodytus produktus nuolat maišydami kaitiname ant nedidelės ugnies. Kai šildant viskas susijungia, šiek tiek pravėsiname ir pilame glaistą ant viso pyrago. Plačiu peiliu ar mentele palyginame viršų. Dedame pyragą į šaldytuvą bent porai valandų.

           

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode