Sprogimas

Kataraktą galime įveikti

Akies lęšiukas savo funkcijas atlieka gerai tik tada, kai jis yra skaidrus, tačiau yra tokių akių ligų, kurios trukdo lęšiukui tinkamai funkcionuoti. Viena iš jų – katarakta.

Katarakta (akies lęšiuko sudrumstėjimas) – viena dažniausių regėjimo netekimo priežasčių. Nors ligos išsivystymą gali įtakoti nemažai veiksnių – pagrindinis susirgimo rizikos faktorius yra amžius. Sulėtėjus medžiagų apykaitai, akies lęšiukas pradeda drumstėti. Tai natūralūs senatviniai organizmo pokyčiai, tačiau jei lęšiuko skaidrumas ima trukdyti įprastiniai veiklai, reiktų nedelsiant kreiptis į gydytoją. Jaunesniems žmonėms katarakta gali būti nulemta genetiškai, įgyta po traumos, pasireikšti kaip kitų ligų (pvz.: cukraligės) komplikacija.

Pagrindiniai kataraktos simptomai

Vienas pirmųjų ligos pasireiškimo požymių – silpstantis regėjimas, neryškus matymas, lyg pro rūką ar matinį stiklą. Sergant katarakta pacientai pastebi daiktų dvejinimąsi, aplinka matoma su geltonu atspalviu, pasidaro sunku vairuoti automobilį, atsiranda jautrumas ryškiai šviesai, nebetinka anksčiau nešioti akiniai. Ligai progresuojant išlieka tik šviesos jutimas, galiausiai žmogus apanka.

Katarakta išgydoma

Katarakta išgydyti galima tik atlikus chirurginę drumsto akies lęšiuko pakeitimo operaciją. Tai vienintelis efektyvus šios ligos gydymo būdas. Operacijos metu pašalinamas neskaidrus ir implantuojamas dirbtinis lęšiukas. Kataraktos operacija neskausminga, o pasitelkiant naujausias technologijas – ypač saugi ir efektyvi. Regėjimas atgaunamas tuoj pat po operacijos, ar praėjus trumpam pooperaciniam periodui. Kadangi pjūvis labai mažas, jo siūti nereikia. Po operacijos nereikalingas stacionarus gydymas, pacientas gali vykti namo.

Svarbu nedelsti

Pastebėjus pirmuosius ligos požymius reikėtų ilgai nedelsti ir pasikonsultuoti su gydytoju. Dažnai žmonės, sužinoję apie ligą, mano, kad operaciją galima atidėti vėlesniam laikui, tačiau tai yra klaidingas mąstymas. Kataraktos operacija ir gydymas yra daug sėkmingesnis ligos pradinėje stadijoje, kol nėra labai ryškių pakitimų. Per ilgai laukiant liga progresuoja ir išsivysto vadinamoji perbrendusi katarakta, kuri gali nulemti antrinės glaukomos ar akies skausmų pasireiškimą. Tokiais atvejais kataraktos operacija būna techniškai sudėtinga, padidėja pooperacinių komplikacijų rizika, regėjimas atsistato per ilgesnį laikotarpį. Jeigu dėl antrinės glaukomos žūsta nervas – regėjimo susigrąžinti nebeįmanoma.

Operuoja gydytojai profesionalai.

Į „Akių chirurgijos centrą“ kreipiasi pacientai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio. Čia atvykę pacientai gauna aukščiausio lygio oftalmologines paslaugas. „Akių chirurgijos centre“ naudojama naujausia įranga, kokybiškos priemonės, operuoja ilgametę darbo patirtį sukaupę savo srities specialistai, gydytojai Saulius Ačas, Algirdas Šidlauskas ir Vytautas Jašinskas. Tai puikūs savo srities specialistai, atlikę ne vieną sudėtingą akių operaciją, kas leido įgyti neįkainojamos patirties. Kataraktos operacijos atliekamos pažangiausiu būdu – fakoemulsifikacija. „Akių chirurgijos centro“ pacientai profesionalią pagalbą gauna nelaukiant ilgose eilėse, ypač tai aktualu jei katarakta sparčiai progresuoja. Sugaišus vos keletą valandų pacientas gali sveikti namuose ir vėl džiaugtis geru regėjimu. Svarbiausia nedelsti – laiku profesionaliai atlikta kataraktos operacija yra nesudėtinga ir labai veiksminga.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir reikia atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune.

Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų.

Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode