Sprogimas

Mažeikių rajono savivaldybės darbuotojams dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų skirta 55 000 Eur baudų

teismas

Teismas paskelbė nuosprendį byloje dėl Mažeikių rajono savivaldybėje neskaidriai organizuotų viešųjų pirkimų. Kaltais dėl kyšininkavimo teismas pripažino Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį (buvusį Savivaldybės administracijos direktorių) Bronių Kryžių, Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėją Sandrą Ramanauskienę bei Vietinio ūkio skyriaus vedėją Alfonsą Žiulpą. Jiems iš viso skirta 55 000 Eur baudų ir baudžiamojo poveikio priemonė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Šiaulių apygardos teismas, remdamasis ištirtais duomenimis, nustatė, kad Mažeikių rajono savivaldybės tarnautojai iš vienos rajone viešosios infrastruktūros sutvarkymo darbus vykdančios  įmonės  atstovo už papildomo  atliekamų  darbų  finansavimo  skyrimą  priėmė  2 000 eurų kyšį. 

Šių metų sausio 19 dienos Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu, B. Kryžius, S. Ramanauskienė ir A. Žiulpa nuteisti pagal Baudžiamojo kodekso 225 straipsnio („Kyšininkavimas“) 1 dalį. B. Kryžiui ir A. Žiulpai skirtos 20 000 Eur baudos, S. Ramanauskienei – 15 000 Eur bauda. Jiems taip pat taikyta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas 3 metams.

Savivaldybės darbuotojams kaltinimai buvo pareikšti ir pagal BK 225 straipsnio 2 ir 3 dalis, tačiau jie išteisinti nepadarius veikų, turinčių nusikaltimo požymių.

Byloje dėl savivaldybės atstovų papirkimo pagal BK 227 straipsnio („Papirkimas“) 2 ir 3 dalis buvo kaltinami, tačiau išteisinti ir trys privačių įmonių atstovai bei dvi Mažeikių bei Vilniaus įmonės.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.stovai bei dvi Mažeikių bei Vilniaus įmonės. Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode