Parama dėkojame




Prasideda paramos akcija „Radarom!“, už lėšas bus perkami saugaus kario paketai

radaromOrganizacija „Blue/Yellow“ kartu su partneriais trečiadienį paskelbė pradedanti paramos akciją „Radarom!“, už surinktas lėšas bus perkami Lietuvoje pagaminti saugaus kario paketai. 

Paketą sudarys naktinio matymo monokuliaras, lazerinis taikiklis bei individualus antidronas. Profesionali įranga yra pagaminta Lietuvoje įmonių „Brolis Semiconductors“ ir „NT Service“. Vienas saugaus kario paketas kainuoja 7 500 eurų. 

„Mūsų tauta nepavargo, mes ir toliau gebame palaikyti Ukrainos karių kovingumą. Privalome tai daryti, nes jų kovingumas yra mūsų ir visos Europos skydas. Turime galimybę paremti Ukrainos karius priemonėmis, gaminamomis ne kur kitur, bet Lietuvoje, o svarbiausia, kad jos be galo reikalingos fronte kariaujantiems kariams“, – teigia „Blue/Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas.  

Anot jo, šios lietuviškos priemonės ne tik leidžia pamatyti priešą tamsoje, bet ir apsaugoti gyvybę nuo rusų dronų. 

Aukoti žmonės kviečiami mėnesį iki vasario 24 dienos. Visi, norintys prisidėti prie didžiausios akcijos karo niokojamai Ukrainai, gali tai padaryti skambindami specialiu akcijos trumpuoju numeriu 1485 – auka 5 eurai.

Taip pat aukoti galima ir apsilankius specialiame puslapyje radarom.lt, kuriame yra galimybė atlikti bankinį pavedimą būtinai nurodant paskirtį – „radarom“. 

Kaip ir pernai, prie akcijos kviečiamos prisijungti ir verslo organizacijos. 

Keturias savaites truksiančią akciją organizuoja LRT kartu su organizacijomis „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „Stiprūs kartu“ bei visuomenininke, žurnaliste Rita Miliūte. Ją baigs speciali LRT televizijų, radijų, portalo transliacija vasario 24 dieną, o vakare per LRT televiziją bus transliuojamas baigiamasis paramos koncertas. 

Pernai per akciją „Radarom!“ surinkta per 14 mln. eurų, už kuriuos nupirkta 17 radarų – trimis radarais daugiau nei planuota, keturios padidinto pravažumo transporto priemonės mobiliesiems radarams, surengti mokymai radarų naudotojams Ukrainoje, o už likusius pinigus nupirkti 69 antidronai ir jų priedai radarus naudojantiems Ukrainos gynėjams. 

Pauliaus Peleckio nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode