Pareigūnai per akciją nustatė 349 aplinkosaugos pažeidimus, žala – beveik 2 tūkst. eurų

aplinkosaugaAplinkosaugininkai per du mėnesius trukusią akciją „Poilsiauk atsakingai“ nustatė 349 pažeidimus, žala aplinkai siekia beveik 2 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Anot departamento, per šių metų liepos ir rugpjūčio mėnesius vykusią akciją atlikta 300 reidų, patikrinti 2 407 fiziniai asmenys ir 37 ūkio subjektai. Buvo nustatyta 9 proc. mažiau pažeidimų, lyginant su pernai duomenimis.

Akcijos metu iš pažeidėjų paimta 20 tinklinių, duriamųjų ir užkabinamųjų įrankių, 108 mėgėjiškos žvejybos įrankiai (skrituliai, meškerės, povandeniniai šautuvai) ir viena plaukiojimo priemonė.

Paskaičiuota žala aplinkai sudaro per 1,9 tūkst. eurų, paskirtų nuobaudų suma – 685 eurai.

„Šia akcija siekiame ugdyti poilsiautojų dėmesingumą juos supančiai aplinkai. Džiaugiamės, kad kiekvienais metais gerėja aplinkai atsakingas elgesys, tačiau pastebime, kad vis dar daug poilsiautojų nesilaiko plaukiojimo ir saugomų teritorijų taisyklių. Visgi daugiausia – 70 – pažeidėjų nesilaikė mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų“, – pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vitalis Marozas.

Daugiausia per akciją nustatyta mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, vandens apsaugos reikalavimų pažeidimų, kai automobiliai buvo statomi per arti vandens telkinio, taip pat saugomų teritorijų apsaugos ir naudojimo rėžimo pažeidimų, pavyzdžiui, važiavimas transporto priemonėmis, stovyklavimas gamtiniame rezervate ar draustinyje.

Pareigūnai taip pat nustatė lankymosi miške reikalavimų pažeidimų, pavyzdžiui, transporto priemonių statymas miške ant miško paklotės. Nustatyta ir aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis pažeidimų.

Akcijos metu Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai tikrino, ar poilsiautojai laikosi aplinkosaugos reikalavimų plaukiodami vandens telkiniuose vandens transporto priemonėmis, poilsiaudami miške.

Didelį dėmesį aplinkosaugininkai skyrė poilsiavietėms jautriose vietose gamtoje – saugomose teritorijose ir telkinių pakrantėms. Buvo tikrinama, ar poilsiautojai automobilius stato tam skirtose vietose, ar laužavietės kūrenamos pagal nustatytus reikalavimus, ar nepaliekama šiukšlių stovyklavietėse ir žvejybos vietose. Kartu buvo tikrinami žvejai ir medžiotojai.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode