Parama dėkojame




Kaip susiplanuoti savaitės patiekalus?

ikipatiekalaiKasdien sukate galvą, ką pasigaminti? Tai tikrai nemenkas iššūkis. Situaciją palengvins savaitės patiekalų planavimas. O kartu tai ir puikus būdas sutaupyti: parduotuvėse skelbiamos savaitės akcijos leidžia sukurti nebrangų išties skanių ir sveikų patiekalų planą visai savaitei.

Nežinote, kaip susiplanuoti savaitės valgiaraštį? Dalinamės keliais patarimais, kaip tai padaryti paprasčiau.

1. Prieš planuodami savaitės patiekalus, patikrinkite parduotuvių leidiniuose skelbiamas nuolaidas

Peržiūrėkite katalogus internete ir susipažinkite su savaitės nuolaidomis. Ieškokite pasiūlymų šviežioms ir konservuotoms daržovėms, vaisiams, žuvies ir mėsos gaminiams. Pritaikykite šiuos specialius pasiūlymus įvairiems patiekalų receptams.

2. Rinkitės sezoninę produkciją

Ieškant pigiausių variantų, pirmenybę teikite sezoniniams maisto produktams. Jie garantuos šviežumą už palankią kainą. Sezoniniai produktai yra ne tik pigesni, bet ir puikiai papildo mitybos racioną.

3. Į racioną įtraukite kuo daugiau baltymų

Patiekalus praturtinkite įvairiais baltymais, tokiais kaip vištiena, pupelės ar tofu. Šiuos ingredientus galima naudoti net keliems patiekalams per savaitę. Jie yra sveiki, maistingi ir gali būti paruošiami labai skirtingai, todėl nesusidursite su pasikartojančiais nuobodžiais patiekalais.

4. Suplanuokite teminius patiekalus

Jeigu vis tiek pritrūkote idėjų, galite rinktis teminius patiekalus (pavyzdžiui, pagal valstybę). Taip paįvairinsite savo mitybą bei atrasite naujus receptus ir skonius. Taip pat galite numatyti dienas be mėsos arba be aliejuje keptų produktų. Tai palengvins apsipirkimą ir padės gaminti dar sveikesnius, įvairesnius patiekalus.

5. Pirkinių sąrašą sudarykite pagal nuolaidas

Sudarykite pirkinių sąrašą pagal savo mitybos planą ir prekybos centro nuolaidas. Būkite lankstūs tiek produktų, tiek gamintojų atžvilgiu. Jei suplanuoto ingrediento nėra arba jam netaikoma nuolaida, pagalvokite apie alternatyvas (pavyzdžiui, pupeles recepte galite pakeisti avinžirniais, morkas – paprikomis ir pan.). Tai leis įsigyti skanių ir maistingų produktų už mažesnę kainą.

6. Planuokite didesnius apsipirkimus

Pasinaudokite nuolaidomis ir įsigykite didesnį produktų kiekį (ypač, perkant ilgai negendančius gaminius, pvz. konservus). Perkant didesniais kiekiais, ilgainiui pavyks nemažai sutaupyti. Juk savaitės akcijos tam ir skirtos.

Tikimės, kad pasinaudoję šiais patarimais suplanuosite geriausią savaitės valgiaraštį, kuris ne tik atitiks jūsų kulinarinius norus, bet ir padės geriausiai pasinaudoti parduotuvių pasiūlymais. Linkime gero apsipirkimo!

24-02s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode