Marcinkevičius




Atidaryta fotografijų paroda

      Viekšnių seniūnijos salėje atidaryta fotodarbų paroda „Viena diena prie Ventos“. Lankytojai turės progą pasigrožėti su dalimi rudenį vykusio Plungės fotomenininkų klubo „Žybt“ ir Ventos regioninio parko direkcijos bendro projekto metu užfiksuotų vaizdų.

Plungės fotomenininkų klubo „Žybt“ veikloje dalyvauja Viekšniuose gyvenantys fotografai Loreta ir Sigitas Kazlauskai. Jie ir inicijavo Ventos regioninio parko ir bendraminčių projektą „Viena diena prie Ventos“. Spalio 11-ąją suvažiavo 15 Plungės ir Rietavo fotografų, kurie pasiskirstę į 5 grupes fotografavo įvairiose Ventos regioninio parko vietose. Beje, viena grupė aviatoriaus Klemo Intos dėka turėjo galimybę į viską žvelgti iš paukščio skrydžio perspektyvos. Fotomenininkų tikslas buvo užfiksuoti Ventos regioninio parko įdomiausias, gražiausias ir svarbiausias vietas.

„Gavome nuotraukų apie 10 000, taigi neturėjome galimybės visų parodyti ir lankytojai matys tik menką dalelę, o norėjosi reprezentuoti visus objektus ir visus dalyvius“, – sakė Ventos regioninio parko direktorius Andrius Almanis, džiaugdamasis bendradarbiavimu su klubu „Žybt“. Direktorius įteikė padėkos raštą už Ventos krašto vertybių pristatymą visuomenei, kūrybinį bendradarbiavimą ir fotožygio organizavimą viekšniškiams L. ir S. Kazlauskams bei padėkojo projektą koordinavusiam Ventos regioninio parko vyr. specialistui Ramūnui Dulinskui.

S. Kazlauskas prisipažino, kad mintis pakviesti bendraminčius menininkus pasigrožėti Ventos regioninio parko kampeliais brendo jau seniai. „Sudėtinga tai, kad fotografijai labai svarbu apšvietimas. Tą dieną trūko išraiškingos saulės, trūko debesėlių, tačiau vis dėlto, manyčiau, klubo žygis prie Ventos pavyko, – dalijosi mintimis viekšniškis fotografas. – Kadangi šis renginys iki galo išbaigtas, pradedant fotografavimu ir baigiant eksponavimu, tikiuosi, kad jis taps tradicinis.“

Atidaryme dalyvavęs Seimo narys Kęstutis Bartkevičius pasidžiaugė „Žemaitijos perliukais“ ir pažadėjo inicijuoti, jog ši paroda būtų eksponuojama Seime, kad kuo daugiau žmonių galėtų pamatyti gabių žemaičių darbus.

           

           

           

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode