Marcinkevičius




Smagia švente atsisveikino su vasara

    Penktadienio pavakarę Palnosuose šurmuliavo kermošius, skambėjo linksmos ir lyriškos dainos, vyko paskutinė vasaros gegužinė. Taip palnosiškiai ir svečiai išlydėjo vasarą.

 

Kermošiuje – prekių įvairovė

      Kaimo centre ant stalų kvepėjo naminiai pyragai, garavo čeburėkai ir cepelinai, čia galėjai įsigyti naminio sūrio, „Ievutės giros“ ir kitokių skanėstų, netgi rudeninių aviečių. Mėgstantys rankdarbius turėjo galimybę įsigyti įvairių rankų darbo kūrinėlių ir įmantrių vazonų gėlėms.

      Pasak vienos iš renginio vedėjų, Viekšnių kultūros centro Palnosų kultūros namų kultūrinių renginių organizatorės Rimos Šiuipienės, visi prekybininkai susirinko iš Palnosų, išskyrus saldainių pardavėją. Dauguma jų kermošiuje, vykstančiame gal jau trečią kartą, dalyvavo ne pirmus metus.

      Kol vyko prekyba, šventės vedėjos kalbino pirkėjus ir bandė išsiaiškinti žemaitiškų žodžių prasmę, taip pat davė paskaityti žemaitiškų anekdotų. Birutė Marčiauskienė perskaitė savo kūrybos eilėraštį.

      Pasibaigus prekybai, visi patraukė į aikštę prie Kultūros namų, kur vyko koncertas.

Koncertavo saviveiklininkai

    Prasidedant kermošiui, visus šventės dalyvius pasveikino svečiai iš Urvikių kultūros centro – folkloro ansamblis „Ašvija“. Vėliau žemaitiškomis dainomis susirinkusiuosius linksmino Viekšnių kultūros centro modernizuoto folkloro grupė „Vo tap ta ta“. Šerkšnėnų kultūros centro Žemalės kultūros namų ansamblis „Viltis“ žiūrovams dovanojo populiarias estradines dainas. Koncertą užbaigė solistė iš Palnosų Goda Šiuipytė, sulaukusi didelio šventės dalyvių palaikymo.

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode