Tešlai:
200 g margarino,
150 g cukraus,
3 kiaušinių,
150 g grietinės,
3 šaukštų pieno,
300-400 g miltų (2 stiklinės),
10 g kepimo miltelių,
2 šaukštų kakavos.
Varškės kukuliukams:
200 g varškės,
3 šaukštų cukraus,
kiaušinio trynio,
5–6 šaukštų kokoso drožlių.
Kremui:
2 stiklinių pieno,
1 kiaušinio,
150 g cukraus
2 nubrauktų šaukštų miltų,
vanilinio cukraus.
Gerai ištrinkite varškę, cukrų, kiaušinio trynį ir kokoso drožles. Iš gautos masės suvoliokite graikinio riešuto dydžio kukuliukus. Kukuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą. Margariną ištrinkite su cukrumi. Įdėkite kiaušinius bei likusį baltymą ir gerai išplakite. Pilkite pieną, dėkite grietinę, berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Į aliejumi pateptą kepimo formą dėkite dalį tešlos. Į likusią tešlos dalį suberkite kakavos miltelius. Rudąją tešlą dėkite ant baltos tešlos. Į tešlą įspauskite varškės kukuliukus. Kepkite 40–45 minutes iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
Kremui išplakite kiaušinį su vaniliniu cukrumi ir cukrumi, pilkite miltus, pieną ir kaitinkite, kol kremas sutirštės. Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago supilkite kremą ir pabarstykite kakavos milteliais ar tarkuotu šokoladu.
Elenos TAMOŠAUSKIENĖS receptas
Projektas „Iš praeities – į dabartį“. Remia