Parama dėkojame




popsuzurnalistaisPirmadienį, sausio 22 d., popiežius Pranciškus susitiko su Vatikane akredituotais tarptautinės žiniasklaidos atstovais. Popiežius jiems padėkojo už tai, ką jie rašo ir skelbia, taip pat už atkaklumą ir kantrybę diena iš dienos sekant žinias iš Šventojo Sosto ir Bažnyčios, pasakojant apie instituciją, kuri pranoksta „čia ir dabar“.

Šis susitikimas, sakė popiežius, tai ir proga pamąstyti apie vatikanisto, tai yra Vatikano, Šventojo Sosto ir Bažnyčios veiklą komentuojančio žurnalisto darbą. Būti žurnalistu yra pašaukimas, panašiai kaip gydytojo, kuris myli žmoniją ir gydo jos ligas. Žurnalistas, prisiliečia prie visuomenės ir pasaulio žaizdų siekdamas prisidėti prie jų gydymo. Tą patį galima pasakyti ir apie žurnalistą, kuris pasakoja apie Bažnyčios gyvenimą. Šia proga popiežius padėkojo žurnalistams už jautrumą ir delikatumą kalbant apie Bažnyčioje aptinkamas blogybes, skandalus. „Ačiū jums už tokią laikyseną, už pagarbą“, – sakė Pranciškus.

Labai svarbus, kad žiniasklaidos priemonėmis informuojant apie Bažnyčios kelionę būtų tiesiami pažinimo ir bendravimo tiltai, o ne kurstomas susiskaldymas ir nepasitikėjimas. Žurnalisto darbas turi būti statomas ant tiesos ir atsakomybės uolos, o ne ant gandų ir ideologinių svarstymų smėlio. Vatikanistų darbo grožis glūdi tame, kad jie neslepia tikrovės, taip pat ir jos negandų, nesaldina įtampos, bet ir be reikalo nekelia triukšmo, o stengiasi suprasti įvykius, atsižvelgdami į Bažnyčios prigimtį. Tai labai naudinga Dievo tautai, paprastiems tikintiesiems, visai Bažnyčiai, kuri vis dar turi daug pasimokyti, kad sugebėtų geriau komunikuoti, pirmiau liudyti, nei skelbti žodžiais. 

Popiežiaus audiencija žurnalistams  (VATICAN MEDIA Divisione Foto)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode