Baklažanai su česnakine varške

Receptas toks paprastas, kad, jei baklažanai sode ar darže ir neauga, tai galima bent vieną nusipirkti parduotuvėje. Taigi:

  1. 1 baklažanas,
  2. 200–250 g varškės,
  3. 2–3 šaukštai natūralaus jogurto ar grietinės (tiesiog, ką turite šaldytuve),
  4. Česnako skiltelė (jei norisi) ,
  5. Krapų, petražolių ar kokių kitų žolelių – irgi, tiesiog, ką turite,
  6. Druskos ir pipiriukų.

Sudėtingiausias darbas – iškepti baklažano juosteles. Imu baklažaną, nupjaunu abu galus. Gaunasi toks bokštelis. Tada baklažaną supjaustau juostelėmis ir kepu. Aliejaus pilu labai nedaug, kad baklažanai nebūtų permirkę ir riebūs.

Kitas žingsnelis – pasidaryti varškės užtepą. Nėra ko veikti, nes visus ingredientus – varškę, grietinę ar jogurtą, susmulkintą česnako skiltelę ir petražoles, krapus, druską, pipirus – tiesiog sumaišome. Jei turite virtuvės kombainą, galite jame išplakti. Jei neturite – tą galima padaryti ir rankelėmis. Tik svarbiausia – viską daryti su meile.

Kai turime iškeptas baklažano juosteles ir varškės užtepą, po šaukštelį ar šiek tiek daugiau dedame ant baklažano ir jį suvyniojame į ritinėlį. Jei tiekiate svečiams, pabarstykite kokiais žalumynais.

Jei iki šiol Jums baklažanai nepatiko, paragavę tokių ritinėlių, tikiu, turėsite dar vieną mėgstamą patiekalą.

Šaltinis

www.naminisnaminis.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode