Marcinkevičius




Apdovanoti labiausiai nusipelnę žirginio sporto bendruomenės nariai

Praėjusį trečiadienį Lietuvos žirginio sporto federacija surengė jau tradiciniu tampantį metų pabaigtuvių vakarą. Jo metu buvo pagerbti bei apdovanoti geriausi visų amžiaus grupių ir disciplinų raiteliai, jų treneriai, rėmėjai ir kiti asmenys, nusipelnę žirginiam sportui. Taip pat visus subūrusi šventė tapo įžanga į ateinančius metus – kitąmet Lietuvos žirginio sporto federacija švęs savo veiklos 85-metį.

„Šie metai visai žirginio sporto bendruomenei buvo ypač reikšmingi. Su kiekvienais metais mūsų bendruomenė vis labiau auga, todėl, atsižvelgdami į gerėjančius raitelių rezultatus, dėsime visas pastangas, kad žirginis sportas Lietuvoje taptų prioritetine sporto šaka. Tai pasiekti būtų sudėtinga be raitelius ir jų žirgus treniruojančių ir šiai sporto šakai atsidavusių trenerių, jų įdėto darbo. Taip pat noriu padėkoti rėmėjams, kurių dėka galime ruošti aukšto meistriškumo sportininkus, atstovaujančius bei garsinančius Lietuvą už jos ribų”, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) prezidentas Gediminas Gutkauskas.  

Jam antrino ir LŽSF generalinė sekretorė Raimonda Palionytė, pabrėždama, jog vis dažniau svetur skambantis Lietuvos himnas verčia prisiminti, kiek daug laiko ir pastangų sportininkams reikia įdėti norint pasiekti tokių aukštų rezultatų.

„Ypač džiaugiuosi puikiais mūsų šalies konkūrų raitelių rezultatais ir startais aukščiausio lygio varžybose. Taip pat dailiojo jojimo atstovės nuolat stebina savo pasirodymais tarptautiniuose čempionatuose, o trikovės raiteliai siekia vis ambicingesnių tikslų. Šiais metais važiavimo kinkiniais atstovai Elena ir Almutis Railos dalyvavo Pasaulio vienkinkių čempionate Austrijoje. Nors pasiekimai nebuvo aukšti, tačiau visa tai yra neįkainojama patirtis. Taip pat dedame daug vilčių į už Atlanto gyvenančią ištvermės raitelę Alisiją Zabavską, kuri žada atstovauti Lietuvai 2018 metais vyksiančios Pasaulinėse žirginio sporto žaidynėse. Akivaizdu, jog mūsų sportininkų potencialas auga daugelyje žirginio sporto disciplinų”, – teigė R. Palionytė.

Išrinkti geriausieji

Kaip ir kasmet ypatingas dėmesys buvo skirtas perspektyviausiems ir puikius rezultatus tiek nacionalinėse, tiek tarptautinėse varžybose šį sezoną pademonstravusiems sportininkams. Apdovanojimai įteikti net penkiems suaugusiųjų grupės sportininkams.  

Geriausio šalies konkūrų raitelio titulas šiais metais atiteko Andriui Petrovui, o geriausia dailiojo jojimo raitele išrinkta Sandra Sysojeva. Aisčiui Vitkauskui įteiktas apdovanojimas už puikius rezultatus trikovės jojime, geriausia ištvermės jojimo raitele tituluota Danguolė Lastauskaitė, o važiavimo kinkiniais važnyčiotoju – Almutis Raila.  

Taip pat renginyje dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, UAB „Media 3“ vadovas Edmundas Jakilaitis ir UAB „Olifėja“ vadovas Antanas Muraška.  

Kristina Sušinskaitė

Projektų vadovės asistentė

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode