Sprogimas

Atveriama daugiau galimybių gerai dirbantiems švietimo įstaigų vadovams tęsti karjerą kitoje įstaigoje

kitojeSudaromos palankesnės sąlygos panaudoti mokyklų ir kitų švietimo įstaigų vadovų rezervą. Švietimo įstaigų vadovai, kurie po pirmosios penkerių metų kadencijos norės vėl pretenduoti į tas pačias vadovo pareigas kitoje švietimo įstaigoje, galės būti kviečiami dalyvauti atrankos pokalbyje dėl pareigų užėmimo be konkurso. Tokiam Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymui šiandien pritarė Vyriausybė. 

Šis papildymas aktualus buvusiems švietimo įstaigų vadovams, kurių veikla buvo įvertinta gerai ir labai gerai, bet jie dėl įvairių priežasčių nebedirba mokykloje, pavyzdžiui, išvyko gyventi kitur, įstaiga buvo reorganizuota ar pan. Išėjusiems į pensiją buvusiems vadovams ši nuostata negalios. 

Tai padės išlaikyti švietimo sistemoje gerai dirbančius vadovus. Savivaldybės tokiu būdu organizuodamos vadovų atrankas patirs mažesnes administracines išlaidas ir laiko sąnaudas, valstybei taip pat sumažės išlaidos naujų vadovų mokymams ir jų kompetencijoms tobulinti.

Europos Komisijos, taip pat EBPO ekspertai ne kartą rekomendavo Lietuvai geriau panaudoti švietimo įstaigų vadovų, pasitraukiančių iš vadovavimo veiklos, potencialą, įtraukiant juos į mentorystės procesus, kvalifikacijos tobulinimo veiklas ir sudarant platesnes galimybes dirbti kitoje įstaigoje.

Šis Vyriausybės nutarimas įsigalios nuo jo priėmimo dienos.

Švietimo įstaigų vadovų kadencijos įvestos nuo 2018 m., konkursą laimėjęs švietimo įstaigos vadovas pareigas eina 5 metus. Jeigu kiekvienais metais jo veikla įvertinama labai gerai arba gerai, tuomet antrai 5 metų kadencijai jis gali būti paskirtas be konkurso. Pabaigęs dvi kadencijas vadovas gali dalyvauti konkurse kartu su kitais kandidatais ir, jeigu laimi konkursą, gali eiti vadovaujančias pareigas toliau.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode