Parama dėkojame




Visiškas fiasko: australas R.Berankiui lauktuvių įteikė du „riestainius“



 Šeštadienį Rio de Žaneire prasidėjo olimpinis teniso turnyras, kuriame pirmą kartą istorijoje savo atstovą turėjo ir Lietuva – 26-erių metų Ričardą Berankį (ATP-71). Olimpinis R.Berankio debiutas tęsėsi viso labo 50 minučių. Lietuvis net 0:6, 0:6 buvo „nušluotas“ australo Johno Millmano (ATP-75) ir pasitraukė iš tolesnės kovos.

R.Berankis neatliko nė vieno neatremiamo padavimo (australas – 5) ir padarė 6 dvigubas klaidas (australas – 0). Lietuvis padarė 27 neišprovokuotas klaidas, o australas – vos 2. Antraisiais savo padavimais R.Berankis įžaidė 18 kamuoliukų ir laimėjo vos 2 iš jų. Lietuvis viso mačo metu neturėjo nė vienos galimybės tašku laimėti varžovo padavimų seriją. Pirmojo seto statistika: Pirmojo seto statistika | Organizatorių nuotr. Antrojo seto statistika: Antrojo seto statistika | Organizatorių nuotr. Lietuvis prieš australą iki šiol žaidė tik 2007 m. Tuomet J.Millmanas nesunkiai nugalėjo lietuvį 6:4, 6:2. Šių metų gegužę J.Millmanas ATP vienetų reitinge buvo pakilęs iki 60-os vietos. Australas per karjerą ATP „World Tour“ serijos turnyruose nėra nuveikęs nieko įsimintino. Tiesa, J.Millmanas yra laimėjęs 8 ATP „Challenger“ serijos ir 7 ITF „Futures“ serijos turnyrus, bet šiemet titulų dar neiškovojo. „Varžovas man pakankamai gerai žinomas. Su juo teko žaisti prieš devynerius metus, dar jaunių varžybose. Tada pralaimėjau. Bet praėjo daug laiko, žiūrėsime, kaip bus šįkart. Pagalvosime taktiką, pasistengsime sužinoti, kaip jis dabar jaučiasi ir žengsime tolyn“, - kalbėjo R.Berankis.


R.Berankis dar birželio pabaigoje patyrė sensacingą nesėkmę Vimbldono turnyro pirmajame rate ir nuo tada ATP turnyruose nežaidė. Per pastarąjį mėnesį lietuvis pasirodė tik teniso Bundeslygos mače. Mačo eiga: Pirmasis setas: 0:1 - Kurį laiką pirmavęs R.Berankis (15:0), (30:15) nepajėgė laimėti pirmosios varžovo padavimų serijos. 0:2 - R.Berankis nesusitvarko su įtampa. Dvi dvigubos klaidos, vos vienas sėkmingas padavimas pirmuoju bandymu ir pralaimėta padavimų serija. 0:3 - Lietuvis vėl laimėjo du taškus paduodant varžovui, bet tai jam tebuvo menka paguoda. 0:4 - Nesėkmių serija tęsiasi. Lietuvis lemiamą tašką pralaimėjo padarydamas dvigubą klaidą ir taip padovanojo australui dar vieną geimą. 0:5 - Antrą neatremiamą padavimą atlikęs J.Millmanas artėja prie pergalės pirmajame sete. 0:6 - Jau ketvirtą dvigubą klaidą padaręs R.Berankis „sausai“ pralaimėjo pirmąjį setą. Antrasis setas: 0:1 - J.Millmanas „sausai“ laimi pirmąjį seto geimą. 0:2 - Labai daug neišprovokuotų klaidų darantis R.Berankis vėl pralaimėjo savo padavimų seriją.

0:3 - Lietuvis šį kartą rimčiau nei įprastai priešinosi varžovui. Rezultatas ne kartą buvo 40:40, bet susikurti progos tašku laimėti australo padavimų seriją R.Berankis nesugebėjo. 0:4 - Lietuviui lieka vis mažiau galimybių išvengti gėdingiausio įmanomo pralaimėjimo. 0:5 - J.Millmaną nuo galutinės pergalės skiria vienas geimas. 0:6 - R.Berankio debiutas olimpiadoje baigiasi gėdingai.

sportas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode