Parama dėkojame




Artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje „LTG Link“ kviečia į stotį atvykti anksčiau, primena apie planuojamus traukinių tvarkaraščių pokyčius

anksciauKeleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ primena, jog siekiant užtikrinti sklandų judėjimą traukiniais tarp Vilniaus centro ir Vilniaus oro uosto, liepos 10–13 d. bus atnaujinamas susisiekimas maršrutu Vilnius–Vilniaus oro uostas. Šiomis dienomis traukiniai į ir iš pagrindinio šalies oro uosto kursuos iki 36 kartų per dieną. Bendrovė taip pat organizuos dažnesnius traukinių reisus tarp Vilniaus ir Kauno.

Kitais maršrutais traukiniai kursuos įprastai. Bendrovė atkreipia dėmesį, jog dėl sostinėje numatytų eismo ribojimų ir galimų patikrų, į Vilniaus geležinkelio stotį klientai kviečiami atvykti anksčiau.

„Jau kitą savaitę prasidėsiančio NATO viršūnių susitikimo metu dirbsime itin susitelkusiai tam, kad keleiviai judėti tarp Vilniaus ir kitų miestų galėtų sklandžiai. Minėtomis dienomis maršrutu Vilnius–Vilniaus oro uostas traukiniai per dieną kursuos nuo 24 iki 36 kartų. Tad tiek gyventojai ir oro uosto darbuotojai, tiek į viršūnių susitikimą atvyksiantys svečiai šiuo maršrutu galės judėti itin greitai, patogiai ir saugiai. 

Visgi, per NATO viršūnių susitikimą, dieną prieš ir dieną po visomis kryptimis vykti ketinančius keleivius raginame atsižvelgi į galimus eismo ribojimus ar spūstis mieste ir planuoti į stotį atvykti bent keliomis dešimtims minučių anksčiau“, – sako „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

NATO viršūnių susitikimo metu dalis Vilniaus gatvių ar rajonų bus uždaryti, tam tikrose teritorijose bus ribojamas automobilių eismas, keisis dalies viešojo transporto tvarkaraščiai. Dėl to klientai kviečiami į Vilniaus geležinkelio stotį atvykti anksčiau ir Vilniaus viešuoju transportu, kuris liepos 10–13 d. bus nemokamas.  

Numatoma, jog per NATO viršūnių susitikimą populiariausiu maršrutu šalyje Vilnius–Kaunas kursuos daugiau traukinių. Liepos 11 d. maršrutu Vilnius–Kaunas ir Kaunas–Vilnius kursuos po du papildomus reisus ryte ir vakare. Liepos 12 d. rytą tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno kursuos dvigubo sąstato traukinių reisai, o vėlyvą vakarą suplanuoti papildomi reisai tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno.

Primenama, kad ruošiantis NATO viršūnių susitikimui „Lietuvos geležinkelių" (LTG) Grupė įgyvendina specialų veiksmų planą, kurio tikslas – didesnis dėmesys saugumui ir atsparumas provokacijoms. LTG Grupė ypatingą dėmesį telks į sklandaus traukinių eismo ir infrastruktūros saugumo užtikrinimą.

Strateginiuose Grupės objektuose, geležinkelio stotyse bus stiprinama apsauga, tranzitinių traukinių eismas iš Vilniaus geležinkelio stoties nukreipiamas kitomis kryptimis, nedirbs stoties teritorijoje esantys Geležinkelių muziejus ir Bėgių parkas.

Naujausia informacija apie keliones traukiniais ir jų tvarkaraščius pateikiama internetinėje svetainėje www.LTGLink.lt, „LTG Link" feisbuko paskyroje ir informacijos centro telefonu 8 700 55 111.  

 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode