Įvyko tradicinis šaškių ir šachmatų turnyras

Praėjusį šeštadienį Sedos kultūros centre vyko tradicinis, dvyliktasis, šaškių ir šachmatų turnyras, skirtas buvusių šachmatininkų – Justino Paulausko, Gedimino Pačkausko ir Stepono Dermonto – atminimui. Turnyrą, kuriame dalyvavo įvairaus amžiaus šachmatininkai iš viso Žemaitijos regiono, organizavo broliai Arūnas ir Antanas Pačkauskai, Sedos kultūros centras ir Mažeikių šachmatų klubas „Matas“. Tylos minute pagerbtas buvusių šachmatininkų atminimas.

 

Puikūs rezultatai senelio atminimui

Susirinkusius šachmatininkus pasveikino ir palinkėjo sėkmės vienas iš G. Pačkausko sūnų – Arūnas Pačkauskas. Šachmatų klubo „Matas“ direktorius Gintaras Paulauskas taip pat pasveikino dalyvius ir supažindino juos su žaidimo taisyklėmis ir eiga.

Iš viso šių metų šaškių ir šachmatų turnyre dalyvavo 48 žaidėjai, iš kurių 12 sėdo prie šaškių lentų. Pagerbti senelio atminimo jau kelintus metus iš eilės atvyksta G. Pačkausko vaikaitė iš Vilniaus vienuolikametė Rita Pačkauskaitė. Šį kartą ji dalyvavo kartu su savo seserimi Marija. Merginos tarp gerokai vyresnių šaškininkų pasirodė labai neblogai ir pasibaigus turnyrui įsitvirtino lentelės viduryje. R. Pačkauskaitė dar apdovanota kaip geriausiai pasirodžiusi jaunimo įskaitos žaidėja.

Tarp suaugusiųjų šaškininkų pirmąją vietą iškovojo Aleksejus Papulovas (Mažeikiai), antrąją – Petras Rakštys (taip pat Mažeikiai) ir trečiąją – Kęstutis Bielskus (Telšiai).

Planuoja bendradarbiauti

Šachmatų žaidimo nugalėtojais komandinėje miestų įskaitoje nepralenkiama buvo Plungė – 2 , antrąja vieta tenkinosi Naujoji Akmenė ir tretieji liko Telšiai. Individualioje įskaitoje pirmąją vietą iškovojo Albertas Valančius iš Naujosios Akmenės, antrąją – Rytis Butrulevičius iš Plungės – 2 komandos ir trečiąją – Aleksandras Bobkovas iš Mažeikių. Komandinėje seniūnijų įskaitoje laimėjo Reivyčiai, antrieji liko Varniai ir trečioji – Seda. Individualioje įskaitoje nugalėtojo laurus nuskynė Reivyčių atstovas G. Paulauskas, jam nusileido ir antrąją vietą laimėjo A. Pačkauskas, žaidęs už Sedą, o trečiasis liko Ramūnas Čiapas iš Naujosios Akmenės.

Mažeikių šachmatų klubo „Matas“ direktoriaus G. Paulausko teigimu, nors vienas iš G.Pačkausko sūnų – Arūnas – gyvena, dirba ir žaidžia šachmatais Švedijoje, Vasteroso mieste, vis tiek svariai prisideda prie šio Žemaitijos regiono šachmatų turnyro plėtojimo Sedoje. „Taip pat prie šio turnyro organizavimo ir rėmimo aktyviai prisideda ir šachmatų klubas „Matas“. Planuojame, kad šis įdirbis ir ryšiai peraugs į gražų bendradarbiavimą tarp Žemaitijos ir Vasteroso miesto, į kurį kitų metų gegužės mėnesį žada vykti geriausi šio šachmatų turnyro žaidėjai“, – sakė šachmatų klubo direktorius.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukos Gintauto GRIŠKĖNO

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode